Gelezen in juli


Naast de boeken die ik al besproken heb, las ik ook nog twee andere boeken.
Voor de leesclub las ik Grip van Stephan Enter. De bespreking moet nog even wachten tot na de bijeenkomst. Maar ik kan alvast wel verklappen dat dit boek niet op mijn lijstje favorieten komt...

In een vlaag van verstandsverbijstering (ik koop dit soort boeken vrijwel nooit, maar zomer in de kop, dolce far niente, zin in iets gemakkelijks, luchtigs en romantisch) kocht ik 3 romantische boeken in een aktie van de Boekerij, voor 25 euro:

De magie van de liefde van Sarah (Addison) Allen. Ik kijk altijd even naar recensies voor ik iets koop; het engelstalige origineel (Garden Spells) kreeg op Amazon 4 sterren, dus dat leek me wel safe. Maar wat vond ik dit een verschrikkelijk slecht geschreven werkje zeg. Of zou het weer aan de vertaling gelegen hebben? Ik moest de kritische lezer wel heel nadrukkelijk de kop indrukken en dan nog....bleef er een mager verhaal over. Gelukkig las ik het in een dag uit (je blijft altijd hopen dat het nog beter wordt). Ik mag toch hopen dat de andere boeken die ik heb gekocht wat beter te pruimen zijn:

Het huis van duizend dromen van Brenda Reid;
Beschrijving van BOL.com:
Griekenland, 1937. De Britse diplomaat Hugh Timberlake aanvaardt een post op de ambassade in Athene. Hij voelt zich in het diplomatenmilieu als een vis in het water, maar Hughs echtgenote Evadne vindt het leven er verstikkend. Tijdens een korte vakantie op Kreta, waar ze verblijven in het vervallen huis van verre familie, wordt Evadne verliefd op het eiland. Ze besluit er te blijven en het huis te laten opknappen. Hugh moet terug naar Athene, maar belooft zich zo snel mogelijk weer bij haar te voegen.Evadne sluit vriendschap met de inwoners van het naburige dorpje en bemerkt al snel dat haar echtgenoot steeds meer uit haar hoofd en hart verdwijnt, waar zijn plaats wordt ingenomen door de knappe Griekse timmerman die ze heeft ingehuurd. Dan breekt de oorlog uit. Het ooit zo idyllische eiland wordt het middelpunt van geweld en bloedvergieten en Evadne komt voor een hartverscheurende keuze te staan.

Villa Serena van Domenica de Rosa.
Recensie van BOL.com:
Engelse Emily, die met haar gezin in Toscane is gaan wonen, wordt op een laffe manier door haar man verlaten en blijft zonder geregeld inkomen achter met haar drie kinderen. Terwijl ze zich moeizaam aanpast aan de nieuwe situatie, blijkt dat haar ongeluk voor een ding goed is: nu moet ze noodgedwongen integreren in het alledaagse dorpsleven, en beter Italiaans gaan spreken. Ze maakt kennis met de archeoloog Murello, die op haar terrein bezig is met opgravingen, een punt van hevige discussie in het dorp. Van lieverlee leert ze veel over de onderlinge verhoudingen en de historische achtergronden. Ten slotte speelt Murello een belangrijke rol bij de verrassende ontknoping. Het verhaal is boeiend geschreven, door een auteur die Italie goed kent en zelf met een archeoloog getrouwd is.

Nou ja, het klinkt toch wel goed?

Maar eerst nog wat boeken uitlezen:

Het spel der tronen van George R.R. Martin; verslavend goed! elk overgebleven momentje grijp ik naar dit spannende boek
en Prinses van Perziƫ van Anita Amirrezvani; valt na het prachtige Dochter van Isfahan tot nu toe een beetje tegen. Maar ik ben nog net niet op de helft, dus misschien komt het nog.


8 opmerkingen:

 1. Ik vond De Magie van Liefde juist een heel leuk boek! Hopelijk vind je de andere boeken wel de moeite!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat grappig om te horen. Misschien ligt het dan toch aan mij en is dit een boek wat gewoon niet zo bij mij past. In ieder geval kan ik het boek dus met een gerust hart aan iemand anders geven.
   Naar de andere boeken ben ik (nu toch zeker) heel nieuwsgierig.

   Verwijderen
  2. Bij mij komt er binnenkort een wel heel lovende recensie over dit boek online! Zo zie je maar, smaken verschillen!

   Verwijderen
 2. Ik heb de NLse vertaling van Garden Spells ook gelezen, maar volgens mij heette het anders. Vreemd. Ik vond het wel aardig. Niet bijzonder goed geschreven maar wel een lekker tussendoor boekje.

  Die 3 boeken zijn inderdaad niet wat ik van jou zou verwachten. Zelf zou ik dan liever 3 echte chick-lits kopen dan dit soort "vrouwenlectuur" maar goed. Ik hoop dat ze bevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan kloppen van die titel Judith, het is eerder uitgegeven als Liefdeskunsten.
   Ach ja ik kan de boeken altijd nog weggeven aan iemand die ze meer kan waarderen. Maar ik heb even een stukje in het boek van Brenda Reid gelezen; dat is in ieder geval een stuk beter geschreven. Dus ik heb goede hoop :-)
   Maar nu je het er over hebt: ik heb toevallig onlangs m'n eerste chicklit aangeschaft, van Katie Fforde (Schoon schip)! Je wilt alles een keer proberen, toch?

   Verwijderen
  2. Zo is het. Katie Fforde vind ik zelf best leuk. Ik hoop dat het boek jou bevalt!

   Verwijderen
 3. Het spel der tronen van George R.R. Martin hoor ik zoveel verhalen over! Ik denk steeds dat het niks voor mij is, maar dat dacht ik ook over de Hongerspelen en die vond ik ook geweldig. Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook lang gedacht dat Het spel der tronen zo'n typisch fantasy-boek zou zijn, maar dat is het dus niet! Ik heb 'm bijna uit en zal snel mijn bespreking van het boek publiceren en uitleggen waarom het ook voor niet-fantasy liefhebbers een goed boek is.

   Verwijderen