Ik ben er nog

Voor wie denkt: waar is ze toch? Ik ben er nog!
Maar er wordt weinig gelezen hier. Ik heb last van een soort herfstdip, weinig energie en om 7 uur s avonds zit ik al te pitten. En nu ben ik ook nog snotverkouden geworden.
De boeken die ik onderhanden heb (The Casual Vacancy en De 100-jarige man die uit het raam klom), zijn geen page-turners dus het lukt gewoon niet zo om m'n aandacht erbij te houden. Beide boeken wil ik toch persé uitlezen. De 100-jarige omdat het voor de leesclub is en The Casual Vacancy omdat...ja waarom weet ik eigenlijk niet maar het moet gewoon uit. Bovendien ben ik al lang over het 'point of no-return' heen.

Maar niet getreurd want ik heb alvast stapeltjes klaargelegd voor als het karwei achter de rug is.
Uit de eigen kast (ik heb de dikke pillen maar even laten staan) heb ik het volgende stapeltje gemaakt:

Van onder naar boven:
Sandro Veronesi: Kalme chaos
Nescio: De uitvreter/Titaantjes/Dichtertje/Mene Tekel
Margaret Atwood - Alias Grace
Ruth L.Ozeki - Mijn jaar van het vlees


Uit de biep haalde ik mijn reservering op van Rachel Joyce (De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry; die krijg ik dus niet meer gelezen voor de bloggersbijeenkomst) en nam nog 3 andere boeken mee:
Van onder naar boven:
Genni Gunn: De eer van de familie Santoro (van de achterflap: een indringende roman over onuitgesproken verlangens en de verstikkende kracht van familiebanden; even indrukwekkend als De as van mijn moeder)
Simonetta Greggio: De tederheid van mannen (van de achterflap: op een caféterras in Venetië ontmoet een jonge vrouw, Constance, een oude dame, Fosca. Deze toevallige ontmoeting loopt uit op een hechte vriendschap. Fosca vertelt Constance over haar leven, in het bijzonder over de mannen die daarin een rol speelden. Ze besluiten samen nog een laatste, mooie reis te maken. Die reis wordt Fosca fataal. Na haar dood blijkt ze Constance tot haar erfgename te hebben gemaakt. Bij het ordenen van de nalatenschap treft Constance een dagboek aan. Dan ontdekt ze dat hun ontmoeting minder toevallig was dan ze had gedacht..)
Nell Leyshon: De kleur van Melk (historische roman, levensverhaal van de 15-jarige Mary)
Rachel Joyce: De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry.

Van de biepboeken weet ik nooit van tevoren welke ik echt zal lezen; dat is natuurlijk juist het mooie van biepboeken: dat je nog eens wat kunt proberen.

Maar eerst 'even' snotterend en wel The Casual Vacancy uitlezen!

12 opmerkingen:

 1. Ook ik heb net een waterige fase achter de rug vol snottebellen en gekuch. En dus ook heel veel geslapen en weinig gelezen. Maar er is licht aan het einde van de tunnel hoor! En als ik jou was zou ik met Alias Grace beginnen : een prachtig boek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh gelukkig maar!
   Ik ga Alias Grace dan bovenop leggen want ik heb echt behoefte aan een boek om in te verdwijnen. Dank voor de tip Theetante.

   Verwijderen
 2. Wat jammer dat je niet meer aan Harold Fry toekomt! Dat is namelijk zoveel beter voor de gezondheid van de snotterende mensch dan een gehypet boek als The Casual Vacancy ;-)
  Alias Grace is trouwens één van mijn favoriete boeken van één van mijn favoriete auteurs, en het boek van Ruth Ozeki heb ik jaren gelezen ook met het nodige plezier gelezen.
  Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, normaal loop ik niet zo achter hypes aan, maar als rechtgeaarde fan van Harry Potter was ik toch wel heel nieuwsgierig naar dit boek, en wilde weten of de hype terecht was.
   Margaret Atwood behoort ook tot mijn favoriete auteurs en gelukkig heb ik nog niet alles van haar gelezen!
   En mr. Fry....daar blijf ik me nog even op verheugen ;-)

   Verwijderen
 3. wat een prachtig stapeltje uit jouw eigen boekenkast! ik ben zelf heel erg benieuwd naar Sandro Veronesi. onlangs is een verhalenbundel ('Misplaatste kussen') van hem uitgekomen en die staat momenteel zeer hoog op mijn verlanglijst.

  beterschap voor de gezondheid en 't leesgeworstel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Winterlief. Ik verheug me op alle boeken uit het stapeltje! Ik ben niet zo'n liefhebber van verhalen, maar las wel goede dingen over die verhalenbundel.

   Verwijderen
 4. Beterschap, Joke, ook ik ben flink verkouden geweest, dus ik voel met je mee.
  Harold Fry is heel erg mooi, en Kalme Chaos van Veronesi is ook prachtig, dus beide kan ik je aanbevelen.
  (dus laat dat stomme nieuwe boek van Rowling maar lekker zitten!!!)

  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Bettina. Ik doe wel lekker rustig aan (dat gaat vanzelf) want voor de bloggersbijeenkomst wil ik natuurlijk wel weer fit zijn!
   Rowling valt wel mee hoor, het is alleen niet zo'n page-turner. Maar ik ben nu op 334 (van de 503) dus nu moet het ook maar uit!

   Verwijderen
 5. Beterschap! Ook ik ben momenteel bezig in de 100-jarige man en kan maar niet beslissen of ik er niets aan vind of dat ik deze schrijfstijl juist perfect bij het thema vind aansluiten. Het zal heus lukken om het voor 1 november (bijeenkomst van mijn leesclub) uitgelezen te hebben en misschien heb ik dan wel een oordeel klaar.
  Mooie stapeltjes boeken heb je klaar liggen. Ik hoop dat je er snel weer van kunt genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik heb precies hetzelfde met de 100-jarige man, soms vind ik het oervervelend worden en dan opeens zit er weer een lichtpuntje tussen. De bijeenkomst van mijn leesclub is 24 oktober, dus ik moet nu wel echt vaart gaan maken. Ik betwijfel overigens of we hier een avond mee vol kunnen krijgen....

   Verwijderen
 6. De kleur van melk is ook een aanrader! Veel beterschap nog en veel leesplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die komt dan na De onwaarschijnlijke reis.
   Het gaat al weer een stuk beter vandaag, dank je!

   Verwijderen