Plankje ongeregeld

Plankje "Aan het lezen" op mijn Kobo Glo
Ik maakte al eerder melding van zowel mijn vreemde leesgedrag van de laatste weken als van de 'plankjes' op mijn e-reader. Ik heb bijvoorbeeld een plankje: nederlandse fictie, een plankje engelse fictie, een plankje boeken & lezen. En ook een plankje 'Aan het lezen'.
Inmiddels staan hier maar liefst 14 boeken op/in en het is een raar allegaartje van fictie, memoires, non-fictie, nederlands, engels, klassiek, essays.  Als iemand mij een maand geleden had verteld 14 boeken onder handen te hebben, zou ik hem/ haar voor gek verklaard hebben! Ik denk dat het komt omdat ik weinig anders doe dan lezen, en dus een beetje afwisseling in mijn leesstof wil?
Dit staat er momenteel op in verschillende stadia van 'gelezenheid' (is dit een woord?) (percentages zijn de percentages gelezen):



Saskia de Coster - Wij en ik (42%); deze Vlaamse roman lees ik voor de leesclub
Ton Lemaire - De val van Prometheus (25%); een filosofisch getint boek over één van mijn stokpaardjes, de keerzijden van de vooruitgang
Diane Athill - Stet (21%); memoires over haar leven als mede-eigenaar en editor van de engelse uitgeverij Andre Deutzsch (eng)
Delphine de Vigan - Niets weerstaat de nacht (11%); omdat Gerda er in DWDD zo enthousiast over was en haar smaak erg overeenkomt met die van mij
Sylvia Tennenbaum - De Wertheims (0%); omdat het hele boekhandelaarspanel in DWDD er zo enthousiast over was
Susan Maushart - The winter of our disconnect (9%); over een gezin dat een halfjaar compleet offline gaat (eng)
Marcel Proust - Days of reading (43%); overpeinzingen van Marcel Proust over lezen, omdat ik zin had in iets 'boekerigs' (eng)
Anne Fadiman - At large and at small (17%); omdat ik iets persoonlijks wilde (eng)
Betje Wolff en Aagje Deken - Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart (3%); omdat ik dit boek al heel lang wil lezen en je er eens een keer aan moet beginnen
Henry David Thoreau - Walden (3%); het oerboek van mijn favoriete genre over autarkisch leven (eng)
Tim Birkhead - De zintuigen van vogels (16%); omdat ik een groot vogel liefhebber ben en Birkhead heeft ontdekt dat er veel meer in die koppies omgaat dan we dachten
Kate Atkinson - Life after life (14%); mijn eerste Atkinson, het thema ( een leven steeds opnieuw leven) spreekt me aan (eng)
Emily Carr - Hundreds and thousands: the journals of Emily Carr (9%); over deze dagboeken van een amerikaanse schilderes las ik een prachtige bespreking op een engelstalige blog waardoor ik erg enthousiast raakte (eng)
Harry Bingham - Talking to the dead (11%); ik ben niet zo'n liefhebber van 'het spannende boek'  maar zo af en toe vind ik het wel lekker om er één weg te happen. Deze (vertaald als Fiona) schijnt fantastisch te zijn en iets weg te hebben van Stieg Larsson. Tot nu toe erg veelbelovend. (eng)

Gek, of gewoon last van een onschuldige ( tijdelijke) afwijking?

9 opmerkingen:

  1. Beetje "(eng)" ;-) Maar veel plezier ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ahhh ja beangstigend hè. Het is net alsof ik 14 bordjes in de lucht wil houden ;-)

      Verwijderen
    2. 14 is wel beetje veel ..... maar ik moest met name lachen door dat "eng" .... duurde even voordat ik doorhad dat je de taal bedoelde, haha. Maar verder geldt: afwisseling van spijs doet lezen, dus veel plezier en we zien de recensies weer tegemoet.

      Verwijderen
  2. wat vind je tot nu van van 'Niets weerstaat de nacht'? ik las op bol.com enkele bladzijden maar ik vond het niet heel erg overtuigend..
    en Ton Lemaire; ik hoop dat je er een bespreking van gaat schrijven, het lijkt me een boeiende schrijver.

    een prachtig lijstje in ieder geval! geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben denk ik nog niet ver genoeg in Niets... om er een eerste oordeel over te kunnen vellen. Maar de stijl bevalt me in ieder geval wel. Later meer!

      Verwijderen
  3. Wauw, jij bent goed bezig! Ben benieuwd naar de kritieken. Ik heb vakantie, en voor de boekenclub heb ik 'Bonita Avenue' gelezen, voor de lol (bakvissenpraat met m'n schoonzus) Fifty Shades of Grey en nu voor de lol 'Homer & Langley' van EL Doctorow en 'Naar het aardse paradijs' van Roelof van Gelder (over een ontdekkingsreiziger). Nog niet de helft van jouw lijst ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha goed bezig, wat een positieve insteek; ik denk dat de meesten denken: die is raar bezig! Enne....ik ben nog wel ff bezig hoor, met m'n lijst ;-)
      Het boek van Doctorow staat ook nog op mijn wensenlijst.

      Verwijderen
  4. Eens even kijken. Van Ton Lemaire heb ik wel vaker een boek gelezen. Interessante materie, maar je moet er wel voor in de stemming zijn. Kate Atkinsons boek vond ik verrukkelijk en het boek van Anne Faddiman ook.
    Dat gedoe met heel veel boeken tegelijk aan het lezen zijn herken ik wel een beetje. Het duurt vaak een tijdje voordat ik weer het juiste boek heb gevonden dat bij mijn stemming van het ogenblik past. Op een gegeven moment vind ik dat altijd wel weer, dus ik zou zeggen 'Nil desperandum'. Het juiste boek voor het juiste moment dient zich uiteindelijk vanzelf weer aan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, Ton Lemaire lees ik echt in kleine brokjes tussendoor. Het boek van Anne Fadiman heeft als voordeel dat ik steeds een afgerond stuk kan lezen. En verder....is er vanzelf een boek waar ik me op een bepaald moment toch in ga vastbijten (meestal als ik rond de helft ben). Dat zal nu wel gebeuren met het boek van De Coster denk ik (maar dat is meer omdat dat voor de leesclub is, dus er zit een deadline op).

      Verwijderen