Tip: Nick Hornby's Stuff verzameld

Ik heb HIER al eens over de columns van Nick Hornby geschreven. Vanaf 2003 schrijft hij, met een paar onderbrekingen, maandelijks een column in het Amerikaanse cultuur-tijdschrift The Believer, over wat hij gelezen heeft, waarom en wat hij ervan vond: Stuff I've been reading.  Zo'n column begint altijd met 2 lijstjes: Books bought  en Books read, waarvan het eerste meestal langer is dan het tweede (herkenbaar?).
Gaandeweg zijn die columns gebundeld, inmiddels zijn er 4 verzamelingen verschenen.

Vorige week kwam ik er achter dat eind 2013 alle columns verzameld zijn in één kloeke hardcover: Ten years in the tub.
Dus als je nu toch al van plan was eens iets van die columns te lezen, verwen jezelf dan met deze mooie uitgave!
Ik heb 'm ook aan mezelf kado gedaan en hoewel ik ze allemaal al eens heb gelezen, ben ik gewoon weer van voren af aan begonnen, en weer met net zoveel plezier als de eerste keer!


Nick Hornby
Ten years in the tub
Believer Books (december 2013, 485 blz.) 
9781938073731

9 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Voor 23,95 kun je 'm jezelf kado doen (bij slands grootste internet boekwinkel, je weet wel).....geen geld voor zo'n dikke hardcover!

   Verwijderen
  2. Joke. Ik heb ook Oorlog en terpentijn gelezen van Stefan Hertmans na jouw tip. En je hebt gelijk. Ik heb er geen spijt van gehad. In mijn mini verslagje over het boek heb ik jou gelinkt :-).
   Ik weet zeker dat ik ook van deze bundel geen spijt zou krijgen. Deze blog van jou is een hele goede leesblog.

   Verwijderen
  3. Nou Sandra....ik ga er helemaal van blozen! Fijn om te horen!

   Verwijderen
 2. Hoi Joke, ik twijfel een beetje of ik dit boek ga lezen. Ik heb van Nick Hornby alleen de verfilming van "About a boy" gezien, en daar was ik matig enthousiast over. Een boek beoordelen aan de hand van een verfilming gaat natuurlijk wat ver, maar toch heb ik mijn twijfels. Ik weet ook niet of de humor van Hornby mij zo aanspreekt. We zullen zien. Groetjes, Erik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Erik, ik hoef jou toch niet te vertellen dat een boek met columns over boeken iets geheel anders is dan een roman. En dat je een schrijver niet mag beoordelen op één boek, laat staan op een film van een boek....

   Verwijderen
  2. Hoi Joke, een vriend van mij was erg geïnteresseerd in dit boek. Ik heb het zojuist voor mezelf besteld ondanks mijn twijfels. Als ik het uit heb, dan koopt mijn vriend het over voor de helft van de prijs. Natuurlijk tenzij ik het zo goed vind, dat ik het boek zelf wil houden. Ik ben ook wel benieuwd wat een echte schrijver te zeggen heeft over de boeken die hij leest, je mag toch verwachten dat hij op zijn minst onderhoudend zal schrijven. Groetjes, Erik

   Verwijderen
  3. Ha Erik, mooie deal met die vriend. Maar tja, ik als Hornby-fan kan me natuurlijk niet voorstellen dat je ooit nog afscheid wil nemen van dit boek ;-)
   Je aanname is correct, hij schrijft erg onderhoudend (maar alweer: vind ik).

   Verwijderen
  4. Hoi Joke, afgelopen woensdag werd het boek van Hornby thuisbezorgd. Ik heb inmiddels de eerste 80 blz gelezen. Helaas vind ik het zwaar tegenvallen. De boeken die Hornby bespreekt zijn mij veelal onbekend en worden vaak slechts in het voorbijgaan besproken. Ik vind ook dat Hornby weinig interessants te melden heeft over de boeken die hij gelezen heeft. Wat dat betreft zou ik veel liever een boek met de verzamelde blogposts lezen van sommige collegabloggers zoals bijvoorbeeld die van Anna en Koen. Verder heb ik weinig met de humor van Hornby, iets waar ik voor aanschaf al een beetje bang voor was. Ik zal maar zeggen dat het af en toe ook goed is om iets te proberen waar je niet zeker van bent, maar dit is hem niet. Overigens is het me vaker opgevallen dat schrijvers vaak bijzonder weinig te melden hebben over boeken van collega's. Het bespreken van boeken en het zelf schrijven ervan zijn toch twee aparte vakken.
   Ik denk dat mijn vriend Patrick aanmerkelijk enthousiaster over dit boek zal zijn. Hij is leraar Engels en weet de humor die wel in dit boek zit waarschijnlijk beter te waarderen. Groetjes, Erik

   Verwijderen