De eerste lijstjes
1 december, en de eerste (engelstalige) lijstjes van 'Beste boeken van 2012' zijn alweer verschenen. Altijd leuk en handig als je nog een goed boek voor de kerstdagen zoekt...

De New York Times publiceerde zowel een '10 Best Books of 2012'  als de beroemde lijst van '100 Notable Books of 2012'.

De Guardian publiceert zijn beste boeken in Books of the year 2012. Maar hebben ook een lijst waarin schrijvers hun favoriete boeken van 2012 kiezen: Authors choose their favourites. En alsof het nog niet genoeg is, maakten ze ook nog lijsten per genre, onder de titel Christmas Gifts 2012.  Enfin, kijk zelf maar!

En, voor wie het gemist heeft (dit heeft niets met 'best of 2012'  lijstjes te maken) de verkiezing van het Beste boek van de maand bij De Wereld Draait Door. Daar zat toch weer een (voor mij) verrassend (dat wil zeggen onbekend) boek bij, Oorlogsparadijs van Nico Dros. Kijk zelf naar de enorm gepassioneerde aanprijzing van dit boek...

De sfeervolle tekening van de boekenkast heb ik geleend van www.fanpop.com

8 opmerkingen:

 1. Gewoon even zeggen dat ik de tekening prachtig vind! Doet me helemaal wegdromen van vele winterse leesuurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja mooi hè, echt zo'n december-sfeertje!

   Verwijderen
 2. Heerlijk, ik houd van lijstjes, al moet ik zeggen dat als ik deze lijstjes doorneem, ik weinig boeken zie die ik herken.
  Misschien moet ik gewoon zelf ook een lijstje maken,

  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lijkt me wel leuk als we eind december allemaal onze 'best of' lijstjes maken, dat we een beetje door elkaar geinspireerd worden.
   Ik houd door het jaar heen die engelstalige lijstjes wel bij dus ik herken ze allemaal wel maar moet toegeven er ook weinig van gelezen te hebben. Komt nog wel ;-)

   Verwijderen
 3. Ik herken een paar boeken op de lijstjes, zelf gelezen of niet. Een enkele staat nog te wachten om gelezen te worden. Well leuk om te zien, Joke. Bedankt voor het verzamelen van de lijstjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ik vind het heel leuk om met die lijstjes bezig te zijn, dus geen enkele moeite hoor Judith!

   Verwijderen
 4. je moet The Millions ook even in de gaten houden. sowieso een fijne website, en de lijstjes waar ze mee komen staan vaak vol met heel fijne aanraders..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de tip! Ik kende deze site niet. Heb snel even gekeken en ziet er interessant uit!

   Verwijderen