Colorgasme

Mannetjes (en vrouwtjes) die denken hier iets vunzigs aan te treffen moet ik teleurstellen: dit gaat over kleurpotloden. Ik houd van kleur, vooral van felle kleuren, ik word als een kind zo blij van kleur. En ook van (nieuwe) kleurpotloden, die speciale geur en het verwachtingsvolle van al die kleuren.

En ohhhhhhhhhhhhh, wat werd ik blij toen ik mijn pakje openmaakte:


Alle 72 kleuren van de Derwent Coloursoft potloden! Die kende ik al, ik had er een klein blik van om uit te proberen. Heeft zo'n 2 jaar ongebruikt in de kast gestaan, tot ik ging tangelen. Toen heb ik ze weer tevoorschijn gehaald en werd er erg enthousiast van. Wat zijn dit fijne kleurpotloden! Ze zijn zacht en vettig, en ze mengen echt prachtig.Het is een genot om mee te werken.

Om ze een beetje uit te proberen, heb ik - hou je vast - een kleurboek gekocht.  Dat ik nog eens een kleurboek voor mezelf zou kopen, ik zou het zelf niet verzonnen hebben. En helemaal niet dat ik het nog heel fijn vind om te doen ook. Ik kom echt in een soort flow, ik word zen.  Het luikje van de creativiteit gaat hierdoor weer een stukje verder open.
Hoewel je je creativiteit niet afhankelijk moet maken van je materialen, moet je jezelf toch soms een beetje verwennen, vind ik. En verwennerij, dat is deze doos wel. De vreugdevonkjes schieten er vanaf!

Wat dit met boeken te maken heeft? Helemaal niets!


7 opmerkingen:

 1. Hoezo niks vunzigs? Zo lang ik nog steeds niet weet wat 'tangelen' is, vind ik het best vunzig klinken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja nu je het zo zegt....klinkt het wel dubieus

   Verwijderen
 2. Haha, ik vind 'tangelen' ook wel heel vreemd klinken, heb er nu allerlei visioenen bij!
  Maar prachtige kleurpotloden, schitterend zo'n grote doos. Geniet ervan!

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor jullie gemoedsrust: ik ga binnenkort zelfs een hele blogpost uitsluitend aan tangelen bespreken, omdat ik er veel over te zeggen heb (te veel om als een klein stukje in een bredere post te proppen).

   Verwijderen
  2. Godzijdank. Hoef ik daar vannacht tenminste niet wakker van te liggen...

   Verwijderen
 3. Heerlijk! Ik heb nog uit Amerika zo'n grote doos van Derwent (maar niet die zachte). Ik ben van het mandalakleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh maar dan is het tangelen misschien ook wel interessant voor jou, want je hebt nl. ook zendala's.....ik zal er wat voorbeelden van opnemen in wat ik erover wil zeggen. Ik moet die blogpost maar snel gaan schrijven!

   Verwijderen