Inkomend verkeerDe boeken vliegen echt naar binnen de laatste weken. Dit zeer tegen de zin van meneer Boekhappen, die het moment vreest dat hij me moet komen uitgraven. Uit de ingestorte stapels boeken wel te verstaan.Wat is er allemaal binnen gekomen?
Door de geweldige lezing van Maaike Meijer heb ik haar biografie over M.Vasalis gekocht. Een kleine duizend pagina's, maar
"Voor liefhebbers van het bijzondere oeuvre van Vasalis, voor liefhebbers van het genre biografie en voor geinteresseerden in de Nederlandse cultuur van de 20ste eeuw is dit boek een grote bron van documentaire, literaire, psychologische en culturele waarde"(Biblion)

Van uitgeverij de Boekerij won ik een gesigneerd exemplaar van Jenna Blum's In tweestrijd. Over een tweeling die zich waagt aan tornado-jagen met dramatische afloop. Ik heb niet eerder iets van haar gelezen dus ik ben heel benieuwd naar dit boek.

Van Wieslaw Mysliswski kocht ik Over het doppen van bonen. Dat stond al lang op mijn lijstje, dus toen ik het in een goedkope editie zag, kon ik die niet laten liggen. En wat een prachtige omslag!
Van Uitgeverij De Arbeiderspers ontving ik een recensie-exemplaar van De Groep. Na vele jaren een nieuwe Nederlandse vertaling van het beroemde boek The Group van Mary McCarthy. Verheug ik me erg op.

Verder kwamen nog binnen:
Elizabeth Hay: Nachtradio (tweedehands gekocht). R.N.Morris: de fluwelen bijl - een 'literaire thriller' die ik kreeg van Judith (Leeswammes/Boekblogger). De drie delen van Monaldi & Sorti (Imprematur, Secretum en Veritas). En de eerste drie delen van de Bernie Gunther-thrillers van Philip Kerr, gebundeld als: De Berlijnse trilogie

Gelukkig kon ik ook weer wat afvoeren van de leeslijst: De kaart en het gebied van Michel Houellebecq. Review volgt.
En Alan Sillitoe's De eenzaamheid van de lange afstandsloper. Een titel die al lang in mijn hoofd zat. Viel zo tegen dat ik het terzijde geschoven heb.

Omdat ik komende maandag naar een film over José Saramago ga (dankzij de inspanningen van SLAU wordt deze docu 'José en Pilar' eenmalig vertoond in Nederland, in het Louis Hartloopercomplex in Utrecht) leek het me wel fijn alvast in zijn bekendste boek De stad der blinden te beginnen, zodat ik in ieder geval een beetje kan proeven hoe hij schrijft.

Voorlopig weer genoeg voer!

3 opmerkingen:

 1. Zo, dat is een flinke stapel. Bij mij vliegen ze ook binnen, en ach, gewoon aannemen en in de kast zetten. Je komt er vanzelf aan toe.

  Monaldi & Sorti heb ik geprobeerd maar kwam niet verder dan 50-100 bladzijden. Niet mijn type boek, maar hopelijk bevalt het jou beter - vooral omdat je ze alle drie hebt!

  Veel leesplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had ze alle 3 gekocht omdat ze (vanwege de 'maand van het spannende boek') goedkoop waren en ik had van een collega enthousiaste verhalen gehoord.
  Toevallig zag ik ze op onze Bloggersbijeenkomst bij Koen in de kast staan (alle drie de delen) en die vond ze heel goed. Dus ik ben er nu wel erg benieuwd naar....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, laten we hopen dat het je inderdaad bevalt. Ik hoor uiteenlopende meningen erover.

  BeantwoordenVerwijderen