Vluchten kan niet meerOntkennen ook niet.
Mijn project is mislukt.

Op 7 juli schreef ik aan het eind van mijn blogpost Het halfjaar van lezen uit eigen kast:
.....dus mijn besluit staat vast: er komt niets meer in!

Nou ahum....ik had al een beetje gesmokkeld met de aanschaf van wat ebooks maar omdat dat geen fysieke boeken zijn vond ik dat nog wel door de beugel kunnen.
Maar afgelopen dinsdag liep ik de biep in om een reservering op te halen en toen hadden ze een grote boekenverkoop....wist ik echt niet hoor! Uiteindelijk liep ik er dus niet uit met 1 boek, namelijk mijn reservering (is overigens De verdovers van Anna Enquist), maar met 13 boeken want ik heb er 12 in de verkoop gekocht. Voor in totaal het luttele bedrag van 10 euro!
Overigens zijn de onderste 8 boeken van de stapel op de foto van de vórige boekverkoop. Ook nog niet gelezen trouwens.

Ik denk dat het toch een verslaving is, om altijd maar boeken naar je hol te willen (blijven) slepen. Dat lezen zelf een verslaving is wisten we natuurlijk al langer.

Nu ik het toch over mijn hol heb, dacht ik dat het misschien wel leuk is even een impressie te geven van een deel van de boekenkasten in de woonkamer. Ik vind het zelf altijd wel leuk om de kasten van een ander te zien. Deze kasten staan tegen de linkerwand van de woonkamer:

Aan de rechterkant staan ook nog twee kasten. En dan boven nog....maar die doe ik een andere keer.
Oh ja, het goede nieuws is dat ik de afgelopen 4 maanden toch 13 boeken uit eigen voorraad heb gelezen!

6 opmerkingen:

 1. Waar zouden we zijn zonder onze Billy's...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nergens, Perkamentus, helemaal nergens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk, daarom begin ik niet eens meer aan dat soort goede voornemens. Ik heb tot nu toe dit jaar 116 boeken gekocht of gekregen en 64 gelezen. Die gelezen boeken komen wel allemaal uit de eigen kast en die gekochte boeken zijn vrijwel allemaal eBoeken, zodat ik er geen enkele extra Billy voor aan heb hoeven schaffen. Ik heb dus nog steeds een (deels virtuele) tbr-stapel van over de 600 en blijf me daar op verheugen. En jij hebt het met je gekochte stapeltje dus helemaal niet slecht gedaan, vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, een biebsale! Onze doet dat niet meer en dit is al de derde keer vandaag dat ik me erover beklaag. Overal doen ze die verkopen maar hier niet. Bah!

  Lekker volle kasten, zeg! Heerlijk.

  Ik doe wel mee aan dat soort uitdagingen want ik ben nl heel braaf en houd me er meestal wel aan. Volgend jaar ga ik in ieder geval 50 van mijn (nu) 62 ongelezen boeken lezen (aangevuld met nog eens zo'n 100 andere boeken, trouwens).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Anna:het gekochte 'stapeltje' is natuurlijk maar een fractie in relatie met het aantal ebooks wat ik aan de collectie heb toegevoegd....dat aantal durf ik hier niet te noemen. maarrehh als jij elk jaar een 'saldo' hebt van zo'n 50 nieuwe, ongelezen boeken, dan wordt je TBR voorraad alleen maar groter ipv kleiner. Dus zul je toch een keer ofwel heeeeel veel moeten gaan lezen ofwel moeten stoppen met aanvullen van de voorraad? of is dat voor na je pensioen? :-)
  @Boekblogger: ja hier hebben ze twee keer per jaar een flinke boekverkoop, duurt wel twee weken en ze blijven elke dag vers aanvoeren. Ik heb een heel gesprek gehad met de bibliothecaresse (wat een ouderwets woord al weer) dat ook in de biep 'de waan van de dag' heerst; de voorraad vernieuwt voortdurend met een nauwelijks nog te volgen snelheid en dus gaat alles ouder dan pakweg 3 jaar er al weer uit....
  Knap van je dat je dat kunt, je houden aan die uitdagingen! Ik begin er voorlopig niet meer aan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Joke, die extra boeken zijn inderdaad allemaal voor na mijn pensioen (dat tegen die tijd niks meer waard is, zodat ik dan geen geld meer heb om boeken te boeken).
  En normaal koop ik niet zóveel boeken. Ik ben de eerste helft van dit jaar nogal doorgeschoten in mijn enthousiasme voor eBoeken, maar nu doe ik het weer wat rustiger aan.

  BeantwoordenVerwijderen